Vrijblijvende scan voor LED-verlichting en zonnepanelen

Bedrijventerrein Wateringveldse Polder (BWP) is al geruime tijd actief met het stimuleren van duurzame energie. Aansprekende successen zijn de LED-verlichting van Van Vliet Caravans en de zonnepanelen van AH Vrij. De Werkgroep Duurzaamheid van het bedrijventerrein stimuleert deze ontwikkeling en onderneemt diverse activiteiten om de duurzaamheid van het terrein te verbeteren.

Vanaf 1 maart is het voor ondernemers mogelijk een gratis scan voor LED-verlichting en zonnepanelen aan te vragen. De scans zijn bedoeld om ondernemers praktische informatie te geven over de mogelijkheden en ook inzicht te geven in de kosten van duurzaamheidsmaatregelen. Investeren in duurzame energie verlaagt de energierekening en levert al snel een hoger rendement op dan een spaarrekening. Investeringen in duurzame energie zijn ook fiscaal aantrekkelijk door het belastingvoordeel van de Energie Investerings Aftrek (EIA). De scans worden uitgevoerd door de lokaal gevestigde bedrijven Intralectric, Benaled en Bava. Zij komen dus vanaf deze maand vrijblijvend bij u langs.

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland (planvormingssubsidie bedrijventerreinen), de gemeente Westland en Bedrijventerrein Wateringveldse Polder (BWP).