Dankzij uw AED zouden er nog meer levens gered kunnen worden!

logoGeachte ondernemer,

Dankzij uw AED zouden er nog meer levens gered kunnen worden. Graag maak ik u attent op het bestaan van Hartveilig wonen. Hartveilig wonen is een stichting, geheel opgezet door vrijwillige hulpverleners die belangeloos het leven van een medemens proberen te redden door te reanimeren. Deze vorm van vrijwillige hulpverlening is een project waar Nederland
uniek in is.

Deze vrijwilligers zijn gediplomeerde BHV`ers of EHBO’ers, of mensen die een reanimatiecursus hebben gevolgd. Op het moment dat er binnen een straal van 650 meter van hun woon- of werkplek een reanimatie-melding binnenkomt bij de alarmcentrale 112, krijgen deze vrijwilligers een sms of een WhatsApp-bericht, met de locatie van het slachtoffer, met de bedoeling om zo snel mogelijk naar deze locatie te gaan en te starten met de reanimatie.

De ambulance heeft vaak een aanrijtijd van 10 minuten. De vrijwilliger kan die tijd overbruggen, totdat de deskundige hulpverlener ter plaatse is. Door een snelle reanimatie is de overlevingskans van het slachtoffer een stuk groter.

Die overlevingskans wordt nóg groter als er snel een AED kan worden ingezet. Uw bedrijf of vereniging heeft een AED. U zou deze AED aan kunnen melden bij www.hartveiligwonen.nl zodat deze gebruikt kan worden als er in de buurt van uw bedrijf of vereniging een inzet is. Een aantal hulpverleners krijgen een sms met de locatie van het slachtoffer. Een aantal andere hulpverleners krijgen een sms met de locatie van de AED met het verzoek deze op te halen en naar het slachtoffer te gaan.

Ook uw bedrijf of vereniging krijgt dan een sms met de mededeling dat er een vrijwilliger onderweg is om uw AED op te halen, u wordt altijd op de hoogte gebracht wanneer uw AED ingezet wordt.

Graag wil ik u vragen dit in overweging te nemen en uw AED aan te melden.

Mocht u meer informatie wensen dan kunt u dit terugvinden op de site van Hartveilig Wonen, maar u mag ook altijd contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

Marjan van der Enden
Coördinator Hartveilig Wonen in Wateringen

Email : mvdenden@hotmail.nl
Mobiel : (06) 29 41 00 11

Plaats een reactie