Bedrijfspand dicht vanwege hennepkwekerij

221118 hennep

Burgemeester Bouke Arends heeft een bedrijfspand op bedrijventerrein Wateringse Veld in Wateringen gesloten nadat hier meerdere hennepkwekerijen en zakken met henneptoppen waren aangetroffen.

Er was sprake van een zeer brandgevaarlijke situatie met mogelijk ernstige gevolgen voor naastliggende bedrijfspanden en van diefstal van stroom en water. 

Wat is ondermijning?

Een definitie geven van ondermijning is lastig, want ondermijning is een gevolg van veel verschillende vormen van criminaliteit, waarbij de grenzen tussen de bovenwereld (de 'gewone' maatschappij) en de onderwereld (criminelen) vervagen. Criminelen richten voor hun activiteiten bedrijven op, vragen vergunningen aan en huren en kopen panden. Hiervoor hebben ze in de ‘bovenwereld’ medewerking nodig van bijvoorbeeld makelaars, autoverhuurbedrijven, administratiekantoren en notarissen. Je kunt ondermijning zien als het constante gebeuk van georganiseerde criminaliteit (onderwereld) op onze samenleving (bovenwereld). Ondermijning is een probleem dat de maatschappij verzwakt en uiteindelijk zelfs ontregelt.

Foto: © ANP / ANP XTRA

Klik hier voor het artikel in de krant.